• talk
  • edit

Ensimmäinen kierrosMuokkaa

Chicago Sky vs. Connecticut SunMuokkaa

Vuoden 2020 ensimmäisessä pudotuspeliottelussa kuudenneksi sijoittunut Chicago Sky sai vastaansa seitsemänneksi sijoitetun Connecticut Sunin. Korkeammalle sijoittuneella Skyllä oli vaikea kauden loppu, sillä se sijoittui 2-6 viimeiseen kahdeksaan otteluun. Sun tuli kuumempana joukkueena sijoittuen 4-4 viimeisessä kahdeksassa ottelussaan. Kauden ottelusarja näiden kahden välillä päättyi 1-1.

Peli oli ensimmäisellä puoliajalla tiukka, ja peli oli puoliajalle lähdettäessä tasatilanteessa 41. Sun kuitenkin päihitti Skyn kuudellatoista pisteellä kolmannella neljänneksellä ja pystyi etenemään kolmentoista pisteen voittoon. Sunia johtivat Alyssa Thomas ja DeWanna Bonner, jotka molemmat tekivät tupla-tuplat. Sunilla oli ottelussa selvä etu levypalloissa, sillä se voitti Skyta 40-21.

Phoenix Mercury vs. Washington MysticsEdit

Toisessa ensimmäisen kierroksen ottelussa 5. sijoittunut Phoenix Mercury kohtasi 8. sijoittuneen Washington Mysticsin. Mercury sijoittui 6-2 viimeisessä kahdeksassa ottelussaan, mutta kaksi tappiota tuli kolmessa viimeisessä ottelussa. Mystics sijoittui 5-3 viimeiseen kahdeksaan otteluun, mukaan lukien neljän ottelun voittoputki, jonka ansiosta se varmisti kahdeksannen sijan runkosarjan viimeisenä päivänä. Joukkueet pelasivat runkosarjan aikana 23. ja 28. elokuuta, ja Mercury voitti molemmat ottelut.

Mysitcs aloitti ottelun vahvasti ja karkasi yhdeksän pisteen johtoon ensimmäisellä neljänneksellä. Heidän juoksunsa jatkui ja he kasvattivat johtonsa puoliajalla yhteentoista pisteeseen. Kolmannella neljänneksellä joukkueet olivat tasoissa, mikä johti siihen, että Mystics vei yhdentoista pisteen johdon päätösjaksolle. Neljännellä neljänneksellä Mercury rynnisti takaisin ja voitti neljänneksen kahdellatoista pisteellä viedäkseen pelin nimiinsä. Molempien joukkueiden pistemiehet ylsivät kaksinumeroisiin lukemiin, mukaan lukien Shey Peddy, joka heitti kolmen pisteen heiton ajan umpeutuessa voittaakseen pelin. Mystics luopui Peddystä elokuussa.

IMG Academy
Osallistujia: Kiara Leslie, Emma Meesseman, Ariel Atkins, Leilani Mitchell (4)

Minnesota Lynx vs. Phoenix MercuryTiedoksianto

Kakkoskierroksen ensimmäisessä ottelussa neljänneksi sijoittunut Minnesota Lynx kohtasi viidenneksi sijoitetun Phoenix Mercuryn. Mercury tuli otteluun voitettuaan tiistaina summerin soidessa. Minnesota tuli viiden päivän tauolta runkosarjan jälkeen. Lynx pelasi kahdeksassa viimeisessä ottelussaan 4-4. Lynx voitti kauden viimeisen ottelunsa kolmen ottelun tappioputken jälkeen. Joukkueet voittivat kausisarjan aikana ottelun kerrallaan.

Ottelun alku oli tiukka, ja Mercury johti yhden pisteen erolla ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Toisella neljänneksellä he nousivat johtoon ja menivät puoliajalle yhdeksän pisteen johdossa. Lynx teki comebackin kolmannella neljänneksellä, ja peli oli tasan päätösjaksolle mentäessä. Damiris Dantas missasi kaksi vapaaheittoa kuusi sekuntia ennen loppua ja antoi Phoenixille mahdollisuuden toiseen summer beateriin yhtä monen päivän sisällä. Skylar Diggins-Smith ei pystynyt kääntämään, ja Lynx voitti pisteellä. Dantas johti Lynxiä kahdellakymmenelläkahdella pisteellä, ja vuoden tulokas Crystal Dangerfield teki seitsemästätoista pisteestään viisitoista toisella puoliajalla. Veteraani Diana Taurasi johti Mercurya kahdellakymmenelläkahdeksalla pisteellä.

Los Angeles Sparks vs. Connecticut SunEdit

Toisen kierroksen toisessa ottelussa 3. sijoittunut Los Angeles Sparks kohtasi 7. sijoittuneen Connecticut Sunin. Sun tuli otteluun vahvan voiton jälkeen tiistaina. Sparksilla oli viisi päivää taukoa runkosarjan päättymisen jälkeen. Sparksin viimeiset kahdeksan ottelua olivat 4-4, joista se hävisi runkosarjan kaksi viimeistä ottelua. Sparks voitti runkosarjan molemmat ottelut.

Sun aloitti vahvasti, voitti ensimmäisen neljänneksen neljällätoista pisteellä eikä katsonut taakseen. Sun voitti kolme muuta ensimmäistä neljännestä ja jatkoi ottelun voittoon neljällätoista pisteellä. DeWanna Bonner teki Sunille tupla-tuplan ja Alyssa Thomas johti joukkuetta yhdeksällätoista pisteellä. Sunin kaikki viisi aloittajaa tekivät kaksinumeroiset pisteet. Sparksilla vain kaksi pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteet ja Candace Parker johti kaksikymmentäkaksi pistettä. Hän lisäsi kaksoistuplaan neljätoista levypalloa.

Asts: Ei henkilökohtaista läsnäoloa
Vertailijat: M.G: Roy Gulbeyan, Maj Forsberg, Billy Smith, Fatou Cissoko-Stephens

PuolivälierätEdit

Las Vegas Aces vs. Connecticut SunEdit

Las Vegas Aces lähtee välieriin ykkössijoitettuna. He päättivät runkosarjan 18-4 ja voittivat Seattle Stormin voitollaan kauden viimeisenä päivänä pelatussa ottelussa. Aces lähtee pudotuspeleihin voitoin 7-1 kahdeksassa viimeisessä ottelussaan, ja sillä on seitsemän lepopäivää runkosarjan viimeisen ottelun jälkeen. Sun tulee pudotuspelien ensimmäisellä ja toisella kierroksella pelattujen kahden vakaan esityksen jälkeen. Niiden kaksi voittoa tulivat kolmellatoista ja neljällätoista pisteellä. Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana kahdesti, ja Ässät voitti molemmat kaksinumeroisin luvuin.

1. peli

Ykköspeli alkoi vähämaalisena, ja ensimmäinen neljännes päättyi 14-10 Sunin hyväksi. Toisen neljänneksen oltua 22-15 Sunin suosiossa peli meni puoliajalle seitsemänneksi sijoittuneen Sunin johtaessa yksitoista pistettä. Sunin ylivoima jatkui toisella puoliajalla, ja se voitti pelin kahdellakymmenelläviidellä pisteellä. Sunia johti Jasmine Thomas, joka teki uransa kolmekymmentäyksi pistettä. Myös Alyssa Thomas ja Natisha Hiedeman tekivät Sunille kaksinumeroiset pisteet. Ässillä oli vain kaksi kaksinumeroista pelaajaa, A’ja Wilson ja Jackie Young.

Rebs: A’ja Wilson (9)
Asts: Angel McCoughtry, Sugar Rodgers (3)

Peli 2

Peli kaksi oli edestakaista peliä, jossa Sun voitti ensimmäisen neljänneksen kahdella pisteellä, minkä jälkeen Ässät voitti toisen neljänneksen yhdellä pisteellä. Huomattavinta oli Sunin Alyssa Thomasin olkapään sijoiltaanmeno. Sun siirtyi puoliajalle yhden pisteen johtoasemassa ja kasvatti johtoaan voittamalla kolmannen neljänneksen kolmella pisteellä. Ässät kuitenkin hallitsi neljättä neljännestä ja voitti sen kahdellatoista pisteellä pyyhkäisten tappion pois ja viedäkseen pelin kahdeksalla pisteellä.

Sunia johtivat DeWanna Bonner kahdellakymmenelläkolmella pisteellä ja Briann January kahdellakymmenellä pisteellä. Ässiä johti A’ja Wilson kaksikymmentäyhdeksällä pisteellä ja kolme muuta pelaajaa yhdellätoista pisteellä. Kummallakaan joukkueella ei ollut kaksinumeroisia levypalloja. Ässien voitto sitoo sarjan yhteen otteluun ja varmistaa, että sarjassa pelataan vähintään neljä ottelua viidestä mahdollisesta.

Peli 3

Peli kolme alkoi siten, että Sun voitti ensimmäisen neljänneksen pisteellä ja vei sitten toisen viiden pisteen erolla, jolloin puoliajalle lähdettiin kuuden pisteen johdossa. Ässät tuli puoliajalta vahvasti ja voitti kolmannen neljänneksen yhdeksällä pisteellä siirtyen päätösjaksolle kolmen pisteen johtoon. Ässät ei kuitenkaan pystynyt pitämään otettaan, ja se hävisi neljännellä neljänneksellä kaksitoista pistettä. Sunin vahvan lopun ansiosta se voitti ottelun yhdeksällä pisteellä. Sunin tarvitsee voittaa enää vain yksi ottelu varmistaakseen paikkansa finaaleissa.

Sunia johti vahvan illan pelannut Alyssa Thomas, joka palasi yllättäen olkapään sijoiltaan. Hän teki kaksikymmentäkolme pistettä ja kirjasi kaksitoista levypalloa, molemmat joukkueen ennätyksiä, sekä neljä syöttöä ja kolme riistoa. The Athletic kutsui sitä yhdeksi liigan parhaista esityksistä. Sunin kolme muuta pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteet ja kaksi muuta kirjautti kaksinumeroiset levypallot. Ässiä johti jälleen A’ja Wilson, joka teki kaksikymmentä pistettä ja kaksitoista levypalloa. Tosin vain Angel McCoughtry ja Danielle Robinson tekivät myös Ässille kaksinumeroiset pisteet.

Peli 4

Ensimmäinen puoliaika oli jälleen tiukka kamppailu, jossa Sun voitti ensimmäisen neljänneksen kahdella pisteellä. Ässät voitti toisen neljänneksen pisteellä, joten Sun siirtyi puoliajalle yhden pisteen johdossa. Ässät tuli kuitenkin vahvasti puoliajalta ja voitti kolmannen neljänneksen kahdellatoista pisteellä. Vaikka Sun vei neljännen neljänneksen kolmella pisteellä, Ässät pystyi sulkemaan yhdeksän pisteen voiton ja pakottamaan sarjan ratkaisevaan viidenteen otteluun.

Ässien hienoista aloittajista neljä pisti kaksinumeroisia pisteitä, kärjessä Angel McCoughtry, joka teki kaksikymmentäyhdeksän pistettä. Danielle Robinson ja A’ja Wilson tekivät kumpikin kahdeksantoista pistettä. Ässien penkki pystyi tuottamaan yhteensä vain neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Sunin viidestä aloittajasta neljä teki myös kaksinumeroiset pisteet, ja sitä johti Jasmine Thomas, joka teki kaksikymmentäviisi pistettä. Myös Sunin penkki oli ottelussa vähissä, sillä se teki vain kuusi pistettä ja antoi neljä levypalloa.

Peli 5

Connecticut aloitti sarjan viidennen ja viimeisen ottelun vahvasti voittaen ensimmäisen neljänneksen kolmellatoista pisteellä. Ässät vastasi kuitenkin toisella neljänneksellä ja voitti seitsemän pisteen erolla. Sunin kuuden pisteen puoliaikajohto oli lähes hävitä Ässien voitettua kolmannen neljänneksen viidellä pisteellä. Ässät voitti neljännen neljänneksen neljällä ja varmisti kolmen pisteen voiton ja finaalipaikan. Sun teki vain yhdeksän pistettä sekä kolmannella että neljännellä neljänneksellä. Viime hetken syöttö tuli Jasmine Thomasilta DeWanna Bonnerille, joka ei onnistunut tekemään pisteitä, mikä päätti Sunin kauden. Tämä oli sarjan vähäpisteisin ottelu, sillä molemmat joukkueet tekivät alle seitsemänkymmentä pistettä.

Sunilla vain kaksi pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän, ja heitä johti Alyssa Thomas, joka teki kaksikymmentäkaksi pistettä. Heillä oli kaksi pelaajaa, jotka saivat kaksinumeroisen määrän levypalloja: Brionna Jones sai kaksitoista levypalloa ja Thomas kymmenen. Sunin penkki pystyi kuitenkin tekemään ottelussa yhteensä vain viisi pistettä. Ässien kolme pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän, A’ja Wilsonin johdolla kaksikymmentäkolme pistettä. Angel McCoughtry lisäsi kaksikymmentä. Kolme Ässien pelaajaa otti kaksinumeroisen määrän levypalloja. Yksikään Ässien penkkipelaaja ei tehnyt pisteitä ottelussa.

Seattle Storm vs. Minnesota LynxEdit

Smormin lähtee välieriin kakkossijoitettuna sijoittumalla kauden 18-4. He olivat tasapisteissä Las Vegas Acesin kanssa kokonaistilanteessa, mutta hävisivät tiebreakerin runkosarjan viimeisessä ottelussa. Storm voitti kahdeksassa viimeisessä ottelussaan 7-1. Lynx tulee paikalle voitettuaan Phoenix Mercuryn toisella kierroksella. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti, ja Storm voitti molemmat kaksinumeroisin luvuin.

1. peli

Ykköspeli alkoi tasaisena otteluna, jossa Storm vei ensimmäisen neljänneksen yhdellä pisteellä. He kasvattivat johtoaan puoliaikaan mennessä viiteen pisteeseen ja kolmannen neljänneksen loppuun mennessä yhdeksään pisteeseen. Sitten Lynx teki comebackin, joka jäi vain vajaaksi, kun Alysha Clark teki layupin ajan umpeutuessa antaen Stormille kahden pisteen voiton.

Myrskyn kaikki viisi aloittavaa pelaajaa tekivät kaksinumeroisen pistemäärän, Jewell Loyd teki kaksikymmentäviisi pistettä ja Breanna Stewart kaksikymmentäyksi pistettä. Lynxin viidestä aloittajasta neljä teki kaksinumeroiset pisteet, Napheesa Collierin johtaessa kaksikymmentäviisi pistettä. Molempien penkkien rooli pelissä oli minimaalinen, sillä ne tekivät yhteensä 22 pistettä.

Peli 2

Peli kaksi alkoi runsasmaalisena Seattlen johtaessa ensimmäisen neljänneksen jälkeen 26-23. Lynx teki toisella neljänneksellä vain kymmenen pistettä, minkä ansiosta Seattle pääsi puoliajalle kolmentoista pisteen johtoasemassa. Johto osoittautui saavuttamattomaksi, vaikka Lynx voitti toisen neljänneksen seitsemällä pisteellä. Seattle päätti ottelun neljän pisteen neljännen neljänneksen voittoon ja kymmenen pisteen kokonaisvoittoon. Seattlen tarvitsee voittaa enää vain yksi ottelu varmistaakseen paikkansa finaaleissa.

Lynxin viidestä aloittavasta pelaajasta neljä teki kaksinumeroiset pisteet, Damiris Dantasin johdolla kaksikymmentäkolme. Dantas ja Bridget Carleton johtavat molemmat joukkuetta seitsemällä levypallolla. Penkiltä tuli vain kahdeksan pistettä. Stormin viidestä aloittajasta neljä teki myös kaksinumeroiset pisteet, Jewell Loydin johdolla kaksikymmentä. Breanna Stewart johti joukkuetta kahdeksalla levypallolla ja seitsemällä syötöllä. Stormin penkki teki kaksikymmentäyksi pistettä.

Pts: Pisteet: Damiris Dantas (23)
Rebs: Bridget Carleton, Damiris Dantas (7)
Asts: Crystal Dangerfield (7)

IMG Academy
Vertailijat: Mm: Roy Gulbeyan
Tim Greene
Tiara Cruse

Peli 3

Seattle aloitti kolmannen ottelun 24-12 ensimmäisellä neljänneksellä eikä katsonut taakseen. Storm voitti toisen neljänneksen kolmella pisteellä ja vei puoliajalle viidentoista pisteen johdon. Lynx onnistui voittamaan kolmannen neljänneksen kahdella pisteellä, mutta hävisi neljännen neljänneksen kahdeksalla pisteellä. Storm voitti ottelun kahdellakymmenellayhdelläkympillä tehden kolme ottelua ja ansaiten paikan finaaliin.

Stormia johti Breanna Stewart, joka heitti kolmekymmentäyksi pistettä. Ainoa toinen kaksinumeroisiin pisteisiin yltänyt aloittaja oli Sue Bird, joka teki kuusitoista pistettä. Viisi penkkipelaajaa teki Stormille kolmekymmentäkaksi pistettä. Lynxin viidestä pelaajasta neljä teki kaksinumeroisen pistemäärän Napheesa Collierin johdolla, joka teki kaksikymmentäkaksi pistettä. Collier otti myös viisitoista levypalloa ja teki tupla-tuplan. Lynxin penkki teki yhteensä vain seitsemän pistettä.