NASCAR Cup Las Vegasin karsintojen tulokset: Kevin Harvick vetää tiensä paalulle

Kevin Harvick tiesi, ettei hänellä ollut nopeinta autoa perjantain tyrmäyskarsintoihin Las Vegas Motor Speedwayllä.

Mutta Harvick ennusti myös, että nopein auto ei voittaisi paalua sunnuntain Pennzoil 400 -kilpailuun 1,5 mailin radalla (15.30 ET FOX:llä, PRN:llä ja SiriusXM NASCAR Radiossa).

Hän oli oikeassa. Kun autot ylittivät raidan sekuntien tikittäessä viimeisen kierroksen aikana, se oli Harvick, jolla oli paalun voittokierros 180,517 mailia tunnissa (29,914 sekuntia), ja hän ohitti Daytona 500 -kilpailun voittajan Denny Hamlinin 0,010 sekunnin erolla ensimmäiseen lähtöpaikkaan.

Austin Dillonilla oli harjoitusten nopein auto, ja Harvickin arvion mukaan myös nopein auto karsinnassa. Dillon ei kuitenkaan pystynyt parempaan kuin neljänteen sijaan 12 auton vedossa, joka muodosti rahakierroksen.

”Nopein auto karsinnassa on neljäs”, sanoi Harvick, joka voitti Las Vegasissa ensimmäisen paalupaikkansa, kauden ensimmäisen ja uransa 26. paalupaikan. ”Sanoin heille ennen tämänpäiväisiä karsintoja, että nopein auto ei saisi paalua tänään. Viimeisellä kierroksella se ratkaistaisiin sen mukaan, missä vaiheessa olit.”

”Se on ehdottomasti erilaista. Se on yksi niistä tilanteista, joissa ei oikein tiedä, missä pitää olla. En ollut oikeastaan koskaan vetänyt näillä autoilla. Ne ovat paljon nopeampia kuin ne olivat All-Star-kisassa (viime vuonna), ja läheltä piti -vauhti oli niin nopea.”

”Pystyimme ajamaan pohjaa toisen kierroksen alkuun tultaessa (viimeisellä kierroksella), ja se sai meidät startti-/maaliviivalle ajoissa, jotta ehdimme sinne (ennen kuin aika loppui). Siinä oli ehdottomasti mukana hieman onnea, mutta kaverit ovat tehneet hienoa työtä, todella edistyneet viimeisten kahden viikon aikana saadakseen sen, mitä tarvitsemme näissä kilpa-autoissa.”

Tämä sisältö on tuotu YouTubesta. Saatat löytää saman sisällön jossakin muussa muodossa, tai saatat löytää lisätietoja, heidän kotisivuiltaan.

Nascarin uuden kilpailupaketin myötä tämä ei ollut mikään tavallinen yhden auton karsintasessio. Viimeisellä kierroksella kaikki 12 paalukelpoista autoa odottivat viiden minuutin jakson viimeiseen mahdolliseen sekuntiin asti aloittaakseen kierroksensa.

Se maksoi Alex Bowmanille ja Chase Elliottille, jotka eivät ehtineet startti-/maaliviivalle aloittaakseen toisen kierroksen ennen kuin aika loppui. Sekä Bowman että Elliott olivat Harvickia nopeampia, mutta heidän aikojaan ei sallittu, sillä Bowman myöhästyi viiden minuutin aikarajasta puoli sekuntia ja Elliott pääsi radalle reilun sekunnin liian myöhään.

Harvickin nro. 4 Stewart-Haas Racing Ford oli viimeinen auto, joka pääsi viivan alle.

Las Vegasista kotoisin oleva Kyle Busch (179,706 mph) kelpuutettiin kolmanneksi, ja häntä seurasivat Dillon ja Richard Childress Racingin tallikaveri Daniel Hemric. David Ragan, Kyle Larson, Ricky Stenhouse Jr, Jimmie Johnson ja Joey Logano lunastivat lähtöpaikat kuudennesta kymmenenteen.

Bowman ja Elliott olivat 11. ja 12., kun he eivät ehtineet ajaa toista kierrosta ennen ajan loppumista.

”Siitä tuli hieman hullua, mutta se on pelejä, joita pelaat koko ajan, kun yrität vain laittaa itsesi oikeaan asemaan, olla oikean matkan päässä takana ja silti autosi käsittely on kunnossa”, Hamlin sanoi uudesta karsintaformaatista.

”Siitä tulee mielenkiintoista jatkossa”. Varmasti tulee jonkin verran poistumaa siellä täällä, mutta niin kauan kuin se on jännittävämpää, olemme sen kannalla.”

Haminin ensimmäinen paalupaikka Las Vegasissa, kauden ensimmäinen ja uran 26:s.