• talk
  • edit

Eerste rondeEdit

Chicago Sky vs. Connecticut SunEdit

In de eerste play-offwedstrijd van 2020 speelde de als zesde geplaatste Chicago Sky tegen de als zevende geplaatste Connecticut Sun. De hoger geplaatste Sky hadden een moeilijk einde van hun seizoen, eindigend op 2-6 in hun laatste acht wedstrijden. De Sun waren de heetste ploeg en eindigden 4-4 in hun laatste acht wedstrijden. De seizoensreeks tussen de twee eindigde in 1-1.

De wedstrijd was een krappe in de eerste helft, met een gelijke stand van 41 bij rust. De Sun scoorden echter zestien punten meer dan de Sky in het derde kwart en konden uitlopen naar een overwinning van dertien punten. De Sun werden aangevoerd door Alyssa Thomas en DeWanna Bonner, die beiden double-doubles noteerden. De Sun hadden een duidelijk voordeel in rebounding in de wedstrijd, met 40-21 meer rebounding dan de Sky.

Phoenix Mercury vs. Washington MysticsEdit

In de tweede wedstrijd van de eerste ronde nam het als vijfde geplaatste Phoenix Mercury het op tegen het als achtste geplaatste Washington Mystics. De Mercury eindigde op 6-2 in hun laatste acht wedstrijden, maar de twee nederlagen kwamen in hun laatste drie wedstrijden. De Mystics eindigden op 5-3 in hun laatste acht wedstrijden, waaronder een winstreeks van vier wedstrijden waardoor ze op de laatste dag van het reguliere seizoen de achtste plaats veilig stelden. De twee ploegen speelden op 23 en 28 augustus tijdens het reguliere seizoen, en de Mercury wonnen beide wedstrijden.

De Mystics begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen in het eerste kwart uit naar een voorsprong van negen punten. Hun run ging door en ze breidden de voorsprong uit tot elf punten bij rust. In het derde kwart gingen de ploegen gelijk op, waardoor de Mystics met een voorsprong van elf punten de laatste periode in gingen. In het vierde kwart kwamen de Mercury terug en wonnen het kwart met twaalf punten om de wedstrijd te winnen. Beide ploegen hadden scorers met dubbele cijfers, waaronder Shey Peddy die een driepunter sloeg toen de tijd verstreek om het duel te winnen. Peddy werd in augustus door de Mystics ontslagen.

Rebs: Myisha Hines-Allen (9)
Asts: Kiara Leslie, Emma Meesseman, Ariel Atkins, Leilani Mitchell (4)

Minnesota Lynx vs. Phoenix MercuryEdit

In de eerste wedstrijd van de tweede ronde nam het als vierde geplaatste Minnesota Lynx het op tegen de als vijfde geplaatste Phoenix Mercury. De Mercury kwamen in het spel na een overwinning op de zoemer op dinsdag. Minnesota kwam na een pauze van vijf dagen na hun reguliere seizoen. De Lynx speelden 4-4 in hun laatste acht wedstrijden en wonnen de laatste wedstrijd van het seizoen na drie wedstrijden te hebben verloren. De twee ploegen wonnen elk een wedstrijd tijdens de seizoensreeks.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, met de Mercury aan de leiding met één punt na het eerste kwart. Ze trokken zich terug in het tweede kwart en gingen de rust in met negen punten voorsprong. De Lynx maakten een comeback in het derde kwart, en de wedstrijd ging gelijk op in de laatste periode. Damiris Dantas miste twee vrije worpen met nog zes seconden te spelen en gaf Phoenix de kans op de tweede buzzer beater in evenveel dagen. Skylar Diggins-Smith kon het niet afmaken en de Lynx wonnen met een punt. Dantas leidde de Lynx met tweeëntwintig punten en Rookie of the Year Crystal Dangerfield scoorde vijftien van haar zeventien punten in de tweede helft. Veterane Diana Taurasi leidde de Mercury met achtentwintig punten.

Los Angeles Sparks vs. Connecticut SunEdit

In de tweede wedstrijd van de tweede ronde namen de als derde geplaatste Los Angeles Sparks het op tegen de als zevende geplaatste Connecticut Sun. De Sun kwamen in het spel na een sterke overwinning op dinsdag. De Sparks hadden vijf dagen vrijaf na afloop van hun reguliere seizoen. De Sparks speelden 4-4 in hun laatste acht wedstrijden, waaronder verlies in de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen. De Sparks wonnen beide wedstrijden van de reguliere seizoensreeks.

De Sun kwamen sterk uit de startblokken, wonnen het eerste kwart met veertien punten en keken nooit meer achterom. De Sun wonnen de eerste drie kwarten en wonnen het duel met veertien punten. DeWanna Bonner scoorde een double-double voor de Sun en Alyssa Thomas leidde het team met negentien punten. De Sun hadden alle vijf starters in de dubbele cijfers. De Sparks hadden slechts twee speelsters met dubbele cijfers en Candace Parker leidde met tweeëntwintig. Ze voegde veertien rebounds toe om een double double te completeren.

Las Vegas Aces vs. Connecticut SunEdit

De Las Vegas Aces gaan de halve finales in als de nummer één geplaatst. Ze eindigden het reguliere seizoen met 18-4 en wonnen de tie-breaker over de Seattle Storm met een overwinning in hun matchup op de laatste dag van het seizoen. De Aces gaan de play-offs in met een 7-1 record in hun laatste acht wedstrijden en met zeven dagen rust sinds de laatste wedstrijd van hun reguliere seizoen. De Sun komen binnen na twee solide optredens in de eerste en tweede ronde van de playoffs. Hun twee overwinningen werden behaald met dertien en veertien punten. De teams ontmoetten elkaar tweemaal tijdens het reguliere seizoen, waarbij de Aces beide wedstrijden met dubbele cijfers wonnen.

Game 1

Game één begon als een laag scorende affaire, waarbij het eerste kwart eindigde met 14-10 in het voordeel van de Sun. Na een tweede kwart van 22-15 in het voordeel van de zon, ging de wedstrijd de rust in met de zevende geplaatste zon aan de leiding met elf punten. De dominantie van de Sun ging door in de tweede helft en ze wonnen het duel met vijfentwintig punten. De Sun werden aangevoerd door Jasmine Thomas, die een carrière-high 31 punten scoorde. Alyssa Thomas en Natisha Hiedeman scoorden ook dubbele cijfers voor de Sun. De Aces hadden slechts twee speelsters in de dubbele cijfers, A’ja Wilson en Jackie Young.

Rebs: A’ja Wilson (9)
Asts: Angel McCoughtry, Sugar Rodgers (3)

Game 2

Game twee ging heen en weer, waarbij de Sun het eerste kwart met twee punten verschil wonnen en de Aces het tweede kwart met één punt verschil wonnen. Opmerkelijk was dat Alyssa Thomas van de Sun haar schouder ontwrichtte. De Sun gingen met één punt voorsprong de rust in en breidden die voorsprong uit door het derde kwart met drie punten te winnen. De Aces domineerden echter het vierde kwart en wonnen met twaalf punten om de achterstand weg te werken en de wedstrijd met acht punten te winnen.

De Sun werden aangevoerd door DeWanna Bonner met drieëntwintig punten en Briann January met twintig punten. De Aces werden aangevoerd door A’ja Wilson met negenentwintig punten en drie andere speelsters met elf punten. Geen van beide teams had een speelster met dubbelcijferige rebounds. De winst van de Aces brengt de reeks op één game, en zorgt ervoor dat er ten minste vier van de mogelijke vijf games in de reeks zullen zijn.

Game 3

Game drie begon met de Sun die het eerste kwart met een punt verschil wonnen en vervolgens het tweede met vijf punten verschil naar zich toe trokken, waardoor ze met zes punten voorsprong de rust ingingen. De Aces kwamen sterk uit de rust en wonnen het derde kwart met negen punten, om met drie punten voorsprong de laatste periode in te gaan. Ze konden dit echter niet vasthouden en werden in het vierde kwart met twaalf punten verschil verslagen. De Suns eindigden sterk en wonnen de wedstrijd met negen punten. De Sun hoeven nog maar één wedstrijd te winnen om een plaats in de finales veilig te stellen.

De Sun werden geleid door een sterke avond van Alyssa Thomas die onverwachts terugkeerde van haar schouderontwrichting. Ze scoorde drieëntwintig punten en registreerde twaalf rebounds, beide hoog voor het team, samen met vier assists en drie steals. The Athletic noemde het een van de beste prestaties van de competitie. De Sun hadden drie andere starters met dubbele cijfers en twee anderen met dubbele cijfers in rebounds. De Aces werden opnieuw aangevoerd door A’ja Wilson, die twintig punten en twaalf rebounds had. Echter, alleen Angel McCoughtry en Danielle Robinson scoorden ook in de dubbele cijfers voor de Aces.

Game 4

De eerste helft was opnieuw een gelijkopgaande strijd, waarbij de Sun het eerste kwart met twee punten verschil wonnen. De Aces wonnen het tweede kwart met één punt, zodat de Sun met één punt voorsprong de rust in gingen. De Aces kwamen echter sterk uit de rust en wonnen het derde kwart met twaalf punten. Ondanks dat de Sun het vierde met drie punten verschil wonnen de Aces met negen punten verschil en dwongen daarmee een beslissende vijfde wedstrijd af.

De Aces hadden vier van de prima starters die in de dubbele cijfers scoorden, aangevoerd door Angel McCoughtry, die negenentwintig punten scoorde. Danielle Robinson en A’ja Wilson scoorden elk achttien. De bank van de Aces kon slechts vier punten en twee rebounds bijschrijven. De Sun hadden ook vier van de vijf starters die in de dubbele cijfers scoorden en werden aangevoerd door Jasmine Thomas, die vijfentwintig punten scoorde. De bank van The Sun was ook beperkt in het spel, scoorde slechts zes punten en droeg vier rebounds bij.

Game 5

Connecticut begon sterk aan de vijfde en laatste wedstrijd van de reeks en won het eerste kwart met dertien punten. De Aces reageerden echter in het tweede kwart en wonnen met zeven punten. De zes punten voorsprong van de Sun in de rust werd bijna tenietgedaan nadat de Aces het derde kwart met vijf punten hadden gewonnen. De Aces wonnen het vierde kwart met vier punten om de winst met drie punten en een plaats in de finale veilig te stellen. De Sun behaalden slechts negen punten in zowel het derde als vierde kwart. Een pass in de laatste minuut kwam van Jasmine Thomas naar DeWanna Bonner die niet scoorde en zo een einde maakte aan het seizoen van de Sun. Dit was de laagst scorende wedstrijd van de reeks, met voor beide teams minder dan zeventig punten.

De Sun hadden slechts twee speelsters die in de dubbele cijfers scoorden, en werden aangevoerd door Alyssa Thomas, die tweeëntwintig punten scoorde. Ze hadden wel twee speelsters met meer dan 10 rebounds, Brionna Jones met 12 en Thomas met 10. De bank van de Suns kon echter maar vijf punten bijschrijven in de wedstrijd. De Aces hadden drie speelsters met dubbele cijfers, aangevoerd door A’ja Wilson, met drieëntwintig punten. Angel McCoughtry voegde er twintig aan toe. Drie Aces-spelers scoorden dubbel zoveel rebounds. Geen enkele Aces-bankspeler scoorde punten in de wedstrijd.

Seattle Storm vs. Minnesota LynxEdit

De Storm gaat als tweede geplaatst de halve finales in, met een 18-4 eindstand voor het seizoen. Ze stonden gelijk met de Las Vegas Aces, maar verloren de tiebreaker tijdens de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. De Storm eindigde 7-1 in hun laatste acht wedstrijden. De Lynx komen in het toernooi nadat ze de Phoenix Mercury in de tweede ronde hebben verslagen. De teams ontmoetten elkaar tweemaal in het reguliere seizoen, waarbij de Storm beide wedstrijden met dubbele cijfers won.

Game 1

Game één begon als een gelijkopgaande wedstrijd met de Storm die het eerste kwart met één punt verschil won. Ze breidden hun voorsprong uit tot vijf punten bij rust en negen punten aan het eind van het derde kwart. Daarna maakte de Lynx een comeback die net te kort kwam toen Alysha Clark een lay-up maakte toen de tijd verstreek en de Storm met twee punten won.

Alle vijf starters voor de Storm scoorden in de dubbele cijfers, met Jewell Loyd die vijfentwintig punten scoorde en Breanna Stewart die eenentwintig punten scoorde. Vier van de vijf starters van de Lynx scoorden in de dubbele cijfers, met Napheesa Collier aan kop met vijfentwintig punten. Beide banken speelden een minimale rol in de wedstrijd, met een gezamenlijke score van 22 punten.

Game 2

Game twee begon als een hoog scorende affaire met Seattle dat een 26-23 voorsprong nam na het eerste kwart. De Lynx scoorden slechts tien punten in het tweede kwart, waardoor Seattle met een voorsprong van dertien punten de rust in kon gaan. De voorsprong bleek onaantastbaar ondanks dat de Lynx het tweede kwart met zeven punten verschil wonnen. Seattle sloot de wedstrijd af met een overwinning van vier punten in het vierde kwart en een totale overwinning van tien punten. Seattle hoeft nog maar één wedstrijd te winnen om een plek in de Finals veilig te stellen.

Vier van de vijf starters van de Lynx scoorden in dubbele cijfers, aangevoerd door Damiris Dantas met drieëntwintig punten. Dantas en Bridget Carleton leidden beide de ploeg met zeven rebounds. De bank leverde slechts acht punten in. Vier van de vijf Storm starters scoorden ook in de dubbele cijfers, aangevoerd door Jewell Loyd met twintig. Breanna Stewart leidde de ploeg met acht rebounds en zeven assists. De bank van de Storm scoorde eenentwintig punten.

Pts: Damiris Dantas (23)
Rebs: Bridget Carleton, Damiris Dantas (7)
Asts: Crystal Dangerfield (7)

IMG Academy
Tim Greene
Tiara Cruse

Game 3

Seattle begon Game 3 met een 24-12 eerste kwart en keek nooit echt achterom. De Storm won het tweede kwart met drie punten verschil en ging met een voorsprong van vijftien punten de rust in. De Lynx wisten het derde kwart met twee punten te winnen, maar verloren het vierde kwart met acht punten. De Storm won de wedstrijd met eenentwintig punten om de drie wedstrijden te winnen en een plaats in de finale te verdienen.

De Storm werd aangevoerd door Breanna Stewart die eenendertig punten scoorde. De enige andere speelster die in de dubbele cijfers scoorde was Sue Bird, die zestien punten scoorde. Vijf bankspelers scoorden tweeëndertig punten voor de Storm. Vier van de vijf starters van de Lynx scoorden in de dubbele cijfers, aangevoerd door Napheesa Collier die tweeëntwintig punten scoorde. Collier voegde ook vijftien rebounds toe en noteerde een double-double. De bank van de Lynx leverde in totaal slechts zeven punten op.